Nosework, introduktionskurs

Vill du utforska hundens fantastiska luktsinne och göra en rolig aktivitet tillsammans med din hund, då är Nose Work något för dig! 
Hunden ska lokalisera och markera en utplacerad gömma med eukalyptushydrolat. 
Hunden ska vara självständig i sökarbetet och det är en hel del rolig problemlösning för hunden som i förlängningen ger hunden bättre självförtroende, kroppskontroll, miljöträning samt hundens jaktlust blir tillgodosedd. 
 

I Grundkursen introduceras hunden för den första doften som är eukalyptus, samt hunden kommer framför allt få testa på momenten Behållarsök och Inomhussök. (I Fortsättningskursen blir det mer fokus på utomhussök och fordonssök) 


Oavsett om du är intresserad av en kul aktiveringsform eller siktar mot doftprov och tävling så riktar sig denna kursen till dig! Inga förkunskaper krävs. 

4 tillfällen á 90 minuter, 1600 kronor - Hakebo Missionshus
Nose Work kit 1 ingår, värde 100 kr. + hydrolat.
Max 6 ekipage.

Kursstarter:

  • Datum 230504, 230518, 230601, 230615 (Torsdagar) Klockan: 17:30-19:00

Du behöver:
-Innetofflor och varma kläder då lokalen ej är uppvärmd.
-Gott hundgodis i små bitar som inte smular.

Först när du får en kallelse är du garanterad en plats.
Anmäl dig här!

Om instruktören:
Johanna Tak är certifierad SNWK instruktör samt auktoriserad doftprovsdomare sedan 2017, och har sedan dess gått en mängd påbyggnadsutbildningar inom Nose Work och specialsök. Johanna har också tränat för många olika instruktörer för att få en sån bred kunskapsbank som möjligt.  
Johanna ska utbildas till domare för NW1 under 2023. 
Johanna tävlar med sin hund Izzie i TSM NW2 och ser tävling som en inspirationskälla för egen träning men även för att få inspiration till kursverksamhet. 
2020 kvalade Johanna och Izzie in och deltog i Nose Work SM som anordnades för första gången.